Telefoon:06-30 34 14 10
Laat je niet gek maken

Deze week kwam een aantal keren ter sprake in mijn praktijk hoe gek we elkaar vaak maken op het werk. En ook dat we dat pas zijn gaan inzien toen we er zelf uitstapten. Uit die ratrace van presteren, deadlines en altijd weer een nieuwe klus die in je nek hijgt zonder eerst op adem te zijn gekomen. Trouwens dat uitstappen gebeurde bij ons niet vrijwillig, maar als gevolg van een burn-out.

Ook lijkt er steeds minder plaats te zijn voor menselijke emoties. We moeten stoer, zakelijk en vooral heel sterk zijn. Managers die signalen van medewerkers niet oppikken, bedrijfsartsen die blijven pushen. Dat werkt dus niet. En zeker niet bij HSP.

Het voelt als een verademing als je dan wel die begripvolle leidinggevende of bedrijfsarts hebt nadat je van werkgever bent veranderd (ze zijn er echt!). Terwijl dat toch eigenlijk de normaalste zaak zou moeten zijn?

Je meldt je als HSP namelijk eerder (veel) te laat ziek dan te vroeg. Dat is wat een groot verantwoordelijkheidsgevoel en plichtsbesef met je doen. Als HSP ga je eerder te lang en te ver over je grenzen heen, dan dat je te vroeg op de rem trapt. We willen nu eenmaal aan de verwachtingen voldoen en anderen niet teleurstellen. En als HSP zet je het belang van je team, cliënten of bedrijf op de eerste plaats en pas heel veel later – want je gezin, familie en vrienden gaan ook nog voor - kom je zelf aan de beurt.

Laat je niet langer gek maken, stap op je rem en zoek hulp voordat je klachten nog erger worden!

En zo ligt het risico op overspanning of burn-out bij veel HSP ligt op de loer. Maar liefst 57% van de HSP krijgt vroeg of laat een burn-out. En geloof mij, zover wil je het echt niet laten komen. Bij een burn-out is je hele lichaam en geest zo ontregeld, dat het 1 tot 2 jaar duurt voordat je weer hersteld bent.

Signalen waaraan je merkt dat het niet goed met je gaat zijn vermoeidheid en overprikkeling. Negeer je die klachten en ga je door, dan krijg je last van verschillende andere stressklachten: hoofdpijn, slaapproblemen, benauwdheid, spierpijn, hartkloppingen…

Herkenbaar? Laat je niet langer gek maken, stap op je rem en zoek hulp voordat je klachten nog erger worden! Plan hier je gratis kennismakingsgesprek of download gratis de Burn-out-test om te checken hoe serieus jouw stressklachten zijn.

  • Assen / online
  • vrijblijvend

Ben je bereid aan jezelf te werken en wil je graag kennismaken? Van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek. Dat kan online of in mijn praktijk in Assen. We plannen dan samen op korte termijn een geschikt moment in. Voel je welkom!

  • online
  • officiële test

Twijfel je of je hoogsensitief (HSP) bent of een hoogsensitieve High Sensation Seeker (HSP/HSS)? Doe de gratis test en ontdek welke eigenschappen je van jezelf herkent in beide typen.

  • online
  • officiële test

Al langere tijd oververmoeid, gespannen en prikkelbaar? Misschien voel jij je ook angstig en somber, vergeet je soms dingen of maak je opeens fouten. Via deze officiële Stress-check zie je hoe serieus jouw stressklachten zijn. Betrouwbaar resultaat.