Telefoon:06-30 34 14 10
Lijken op de Queen

Jij hebt het niet zoals de ‘Queen’ gezworen op de kroon, maar ook jij stelt je in jouw leven waarschijnlijk graag dienstbaar op naar je omgeving. Ook jij doet denk ik alles voor anderen wat in je vermogen ligt. Zo zitten hoogsensitieve mensen nu eenmaal in elkaar.

Net als zij heb je een groot plichtsbesef en voel je je al snel verantwoordelijk. Niet alleen voor je werk, maar ook voor het reilen en zeilen binnen je gezin en mogelijk als mantelzorger voor je ouders. Je doet er alles aan om de dingen in jouw leven onder controle te houden en zo goed mogelijk te laten verlopen. En die druk van altijd maar presteren kost je veel energie.

Maar zelfs als jij al heel lang doodmoe bent, ga je maar door en door. Op je rem trappen en je ziek melden? Je piekert er niet over, want hoe moet het dan met je patiënten, leerlingen of belangrijke projecten? Je kunt je collega’s toch niet in de steek laten? Een vervanger is niet zomaar te vinden in deze tijden. En dus verzamel je ’s ochtends alle moed en ga je er maar weer voor. Met als gevolg dat je lontje steeds korter wordt en je vermoeidheid steeds groter. 

je dient met dat grote verantwoordelijkheidsgevoel de gemeenschap, maar niemand heeft jou dat gevraagd.

Je dient met dat grote verantwoordelijkheidsgevoel de gemeenschap, maar niemand heeft jou dat gevraagd. En waarschijnlijk wil je het eigenlijk ook niet. Jij wilt net als anderen ook leren om gewoon eens ‘nee’ te zeggen als je ergens geen zin in of energie voor hebt. En dan zonder je er iets van aan te trekken als die ander teleurgesteld is of boos.

Wil je meer tijd voor jezelf en vooral meer energie om alle dingen te kunnen doen die je leven leuk maken? Start dan eens om een paar kruisen te zetten in je agenda deze week. Wat moet er echt en wat kan wel even wachten?

De rest van de tips ook ontvangen? Mail me even, dan stuur ik je ze toe.

  • Assen / online
  • vrijblijvend

Ben je bereid aan jezelf te werken en wil je graag kennismaken? Van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek. Dat kan online of in mijn praktijk in Assen. We plannen dan samen op korte termijn een geschikt moment in. Voel je welkom!

  • online
  • officiële test

Twijfel je of je hoogsensitief (HSP) bent of een hoogsensitieve High Sensation Seeker (HSP/HSS)? Doe de gratis test en ontdek welke eigenschappen je van jezelf herkent in beide typen.

  • online
  • officiële test

Al langere tijd oververmoeid, gespannen en prikkelbaar? Misschien voel jij je ook angstig en somber, vergeet je soms dingen of maak je opeens fouten. Via deze officiële Stress-check zie je hoe serieus jouw stressklachten zijn. Betrouwbaar resultaat.