Telefoon:06-30 34 14 10
Hulp is onderweg

'Kun jij me helpen? Ik heb een enorme chaos in mijn hoofd en ik voel steeds zo’n onrust in mijn lichaam. Je wilt niet weten hoe lang mijn to-do lijst is en ik heb inmiddels geen idee meer waar ik moet beginnen. Ik kan zomaar bezig zijn met het opruimen van de keuken en dan ondertussen bedenken dat ik nog iets moest opzoeken op mijn laptop, waar ik dan helemaal verdwaal in mijn volle mailbox en uiteindelijk nog steeds niet heb opgezocht wat ik wilde opzoeken en ik vergeet dan gewoon dat ik eigenlijk de keuken aan het opruimen was.’ Ze slaakt een diepe zucht. 'En ik ben doodop. ’s Middags kak ik al helemaal in op het werk en na het eten kan ik alleen nog maar op de bank neerploffen en een serie kijken. Daar baal ik dan weer van, want mijn lijst met alles wat mijn hoofd wil doen wordt langer en langer. En mijn humeur is vaak om op te schieten. Dat is voor mijn man en kinderen ook niet leuk.’

Zomaar een quote uit een kennismakingsgesprek. Een hoogsensitieve vrouw die het gevoel heeft in een kringetje rond te draaien en niet meer ziet waar de uitgang is.

Inmiddels heb ik het tot sport verheven om zo snel mogelijk orde op zaken te stellen met klanten zoals zij. Dat begint met feiten. Meten hoe erg het gesteld is met de stress- en vermoeidheidsklachten. En wat dus een reëel traject is om aan te bieden. Hoe ernstiger de klachten, hoe langer het duurt voordat je weer hersteld bent. Mijn motto is: eerst fysiek en dan mentaal. Langdurige stress is een lichamelijk probleem. We pakken dus eerst de vermoeidheidsklachten aan en brengen het hele stresssysteem tot rust met nieuwe leefregels en ademoefeningen.

Het duurt vaak een aantal weken voordat het lichaam weer weet wat ontspannen is. Pas dan begint de batterij weer een beetje op te laden en uiteindelijk zit er weer voldoende energie in om aan de slag te gaan met het mentale stuk. Want ergens loopt er al jaren iets niet lekker, waardoor je stressklachten hebt.

Het duurt vaak een aantal weken voordat het lichaam weer weet wat ontspannen is

Vaak zijn HSP verleerd naar hun lichaam te luisteren en gaan ze al lange tijd stelselmatig over hun eigen grenzen heen. Bewust of onbewust. Want soms voel je wel dat je niet meer kan, maar zit er ergens zo’n kritisch stemmetje in je achterhoofd dat zegt dat je je niet zo moet aanstellen, want je collega lukt het ook om werk en een druk gezin te combineren. Of het stemmetje zegt dat een ander het eigenlijk veel zwaarder heeft dan jij. Of je vindt dat je toch echt geen ‘nee’ kan zeggen op die uitnodiging of klus die je krijgt toebedeeld. Of je wilt om andere redenen de mensen in je omgeving niet teleurstellen. En dus ga je maar door.

En soms voelen HSP ook niet meer wat hun lichaam hen wil vertellen. Dan zitten ze al zo lang in hun hoofd, dat de verbinding met het lijf er niet meer lijkt te zijn.

Daar gaan we dus samen mee aan de slag. En met een heleboel andere thema’s die belangrijk zijn om weer lekker in je vel te zitten en energie te hebben om te doen wat je wilt doen met je leven. Met als doel te voorkomen dat je het ooit nog zover laat komen.

Misschien herken je iets in dit verhaal en stel je het steeds uit om hulp te zoeken bij je klachten. Mogelijk ervaar je een drempel om hulp te vragen (want je bent graag zelfstandig of voelt je bezwaard dat goede hulp geld kost) of denk je nog steeds dat het vanzelf wel beter wordt; na het weekend, na je vakantie of als je deze klus hebt afgerond… Weet dan dat je jezelf voor de gek aan het houden bent. Als je blijft doen wat je altijd deed, verandert er helemaal niets. Dus ja, ik kan je helpen. Je hoeft alleen maar een gratis kennismakingsgesprek  aan te vragen!

  • Assen / online
  • vrijblijvend

Ben je bereid aan jezelf te werken en wil je graag kennismaken? Van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek. Dat kan online of in mijn praktijk in Assen. We plannen dan samen op korte termijn een geschikt moment in. Voel je welkom!

  • online
  • officiële test

Twijfel je of je hoogsensitief (HSP) bent of een hoogsensitieve High Sensation Seeker (HSP/HSS)? Doe de gratis test en ontdek welke eigenschappen je van jezelf herkent in beide typen.

  • online
  • officiële test

Al langere tijd oververmoeid, gespannen en prikkelbaar? Misschien voel jij je ook angstig en somber, vergeet je soms dingen of maak je opeens fouten. Via deze officiële Stress-check zie je hoe serieus jouw stressklachten zijn. Betrouwbaar resultaat.

  • alle feiten
  • di 11 juni 19.00 uur

Leer de belangrijkste feiten over hoogsensitiviteit, zoals het HSP brein, talenten en valkuilen, verschillende typen HSP (zoals de High Sensation Seeker) en de relatie tussen HSP en werk(stress).