Telefoon:06-30 34 14 10
Blogs
Ademhaling en HSP

Wist je dat je ademhaling een belangrijke indicator is van stress en andere emoties? Lees hoe bewuste ademhaling kan helpen bij het beheersen van stress.

Gevoel gek te worden?

Geheugenproblemen, fouten maken en slechte concentratie in combinatie met lichamelijke klachten wijzen op een burn-out. Gelukkig is hulp dichtbij

Burn-out: 7 fasen

Herstellen van een burn-out is meer dan het volgen van een aantal fasen. Lees wat jij als HSP wél nodig hebt en download de gratis Burn-out-test als check

HSP en dichtklappen

Waarom HSP kunnen dichtklappen en hoe je dit onderbewuste patroon blijvend in jezelf verandert, zodat je minder stress en angst ervaart.

HSP en burn-out

Waarom HSP gevoeliger zijn voor een burn-out en hoe je als HSP kunt leren om geen stress meer te 'doen' en zo een burn-out kunt voorkomen.

Instorten voor de finish

Haal jij de finish richting je vakantie met pijn en moeite? Hoop jij ook stiekem dat het na je vakantie opeens allemaal anders is? Sorry, maar dan haal ik je hierbij uit je vakantiedroom.

Je burn-out als cadeautje

Je burn-out zien als een cadeautje roept misschien wat verontwaardiging op. Daarom leg ik graag uit waarom je er dankbaar voor mag zijn.

Leuke dingen kosten energie

Je krijgt geen energie van leuke dingen. Echt niet...

Laat je niet gek maken

(zoals ik dat deed) en trap op tijd op je rem!

Hulp is onderweg

Je hoeft er alleen maar om te vragen!

Streng voor jezelf?

Herken jij die strenge stem in jezelf die je steeds in dezelfde valkuil laat stappen?

Blauwe kringen

Jezelf wat minder serieus nemen werkt heel verfrissend ontdekte ze

Eerste stress-signalen

Herken jij de eerste signalen van stress? Ontdek wanneer je echt moet stoppen om erger te voorkomen.

De boel de boel laten

Leren om vaker de boel de boel te laten en weer echt te ontspannen? Ik heb de oplossing gevonden...

Stress of burn-out?

Wat is stress eigenlijk? En wanneer gaat het over in overspanning of burn-out? En belangrijker: hoe kun je dat voorkomen?

Controle

Veel hoogsensitieve mensen (HSP) die ik in mijn praktijk zie geven aan graag de controle te hebben. Controle over wat er gebeurt, hoe dat gebeurt, wanneer dat gebeurt, maar ook controle over hun gedachten en emoties. En dat geeft stress. Want niets is zo onvoorspelbaar als het leven zelf.

HSP en hyperventilatie

HSP zijn gevoeliger voor stress en vaak perfectionistisch. Daarmee maken ze meer kans op (chronische) hyperventilatie. Klachten die daarbij horen worden soms niet herkend.

HSP en mindfulness

HSP en mindfulness gaan erg goed samen. Mindfulness leert je naar binnen te kijken en wat minder naar de buitenwereld.

Mindful wetenschap

Al tientallen jaren wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar mindfulness. Een overzicht van de belangrijkste onderzoeken.