Telefoon:06-30 34 14 10
Over mij

Doodmoe was ik en totaal overprikkeld. Mijn nek- en schouderspieren waren altijd stijf, ik ging regelmatig door mijn rug en mijn hoofd kon niet meer ophouden met piekeren en plannen. En toch bleef ik maar doorgaan. Ik kon mezelf niet stoppen en toegeven dat het niet meer ging. Met alle gevolgen vandien...

Op mijn werk liep ik jarenlang op mijn tenen. De sfeer was niet oké en ik was voortdurend bang dat ik iets niet goed deed in deze omgeving die superkritisch was en vooral gericht op presteren. Ik voelde me onzeker en deed nog harder mijn best, maakte nog meer uren, nam werk mee naar huis en sloeg mijn pauzes over. Ik zocht ook nieuwe klussen op, want ik vond alles interessant en wilde me graag ontwikkelen en doorleren. 

Ik voerde al mijn rollen – werk en privé - zo goed mogelijk uit en was teleurgesteld, verdrietig en boos dat ik naar mijn gevoel overal steken liet vallen.

Praten over mijn gevoelens deed ik niet. Had ik nooit geleerd en ik wilde ze ook niet voelen, want ik had er geen tijd voor. Er was immers altijd wel iets te doen in een druk gezin met drie kinderen en met die drukke baan. 

Mijn lichaam was uiteindelijk zo gespannen, dat ik de hele dag door pijn had. Ook schoot ik thuis om het minste of geringste uit mijn slof. Ik herkende mezelf niet meer. Ik kón niet meer en moest wel tot stilstand komen en toegeven.

Ik was burn-out, opgebrand. Ik kon letterlijk geen aardappel meer schillen.

Mijn volle hoofd werd leeg en de stress verdween uit mijn lijf

De verandering

Ik vond een fijne coach en een baan bij een bedrijf dat veel beter bij me paste en besloot aan mezelf te gaan werken. Dit nooit meer!

Ik volgde een mindfulnesstraining en dat heeft mijn leven compleet veranderd. Mijn volle hoofd werd leeg en de stress verdween uit mijn lijf. Ik kon me voor het eerst in jaren weer echt ontspannen. Ik kreeg inzichten in mijn gedachten- en gedragspatronen die hadden geleid tot mijn overspanning en burn-out en ging ermee aan de slag.

Ook ontdekte ik dat mijn prikkelgevoeligheid en diep nadenken over alles - wat leidde tot onzekerheid, verantwoordelijkheidsgevoel en perfectionisme - grotendeels voortkwamen uit mijn hoogsensitiviteit. Ik had nog nooit gehoord over HSP en er ging een wereld voor me open.

Ik begon steeds meer te voelen en te accepteren wie ik werkelijk was

Ik begon steeds meer te voelen en te accepteren wie ik werkelijk was. Ik besloot dat gevoel te volgen en investeerde de afgelopen jaren in de ontwikkeling van mezelf en deed opleidingen waar ik blij van werd.

Ook verwerkte ik alle opgekropte emoties en kon ik weer voelen wat mijn lichaam me wilde vertellen. Eigenlijk heb ik vooral geleerd om beter voor mezelf te zorgen en te zijn wie ik ben.

Nadat ik ruim 20 jaar communicatieadviseur was in het bedrijfsleven en de zorg besloot ik begin 2016
het roer om te gooien en mijn hart te volgen: hoogsensitieve mensen begeleiden bij het herstel van hun stress- en angstklachten, overspanning en burn-out. Met als resultaat: meer energie voor de leuke dingen en ontspannen leven


Mijn visie op HSP Coaching: bewust én onderbewust werken aan jezelf

Hoogsensitieve mensen (HSP) zijn gevoelig voor stress. Ze hebben een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, voldoen graag aan de verwachtingen van anderen, zetten het belang van de ander voor hun eigenbelang en streven meestal naar perfectie. Ook denken ze diep na over alles in het leven. Bij veel HSP spelen dat altijd denkende hoofd en de vele negatieve overtuigingen over zichzelf dan ook een veel te zware rol. Hierdoor ervaren ze continu angst en dus stress. Vaak met overspanning of een burn-out tot gevolg.

Met mindfulness, ACT en ademcoaching leer ik hoogsensitieve mensen met langdurige stressklachten op bewust niveau hoe ze uit hun hoofd komen en weer contact maken met hun lichaam. Zodat ze vanuit hun gevoel en hart bewust gezonde keuzes voor zichzelf maken. Ze ontdekken hoe ze handiger omgaan met moeilijke gedachten, gevoelens en gebeurtenissen die nu eenmaal bij het leven horen. Dat geeft rust, ontspanning en energie.

Soms is werken op alleen bewustzijnsniveau niet voldoende. Dan spelen op onderbewust niveau diepgewortelde overtuigingen of angsten die ik met hypnotherapie of Yager Therapie® aanpak. Deze combinatie van bewust en onderbewust werken vind ik fantastisch om te doen en mijn klanten ook.

Geen bla bla, maar laagdrempelig, informeel en praktisch

Wat je over mij moet weten als Antistresscoach voor HSP

Ik ben een echte ‘met beide voeten op de grond’ HSP Coach. Geen bla bla, maar laagdrempelig, informeel en praktisch. Bij mij gaat het om zelf doen en de regie op je leven (terug)pakken.

Als HSP/HSS’er ga ik tot het uiterste: voor mezelf en voor mijn klanten. Ik wil het allerbeste resultaat en ben daarin liefdevol confronterend. Stevig waar het moet, zacht waar het kan.

Ik breng rust in de branding en ben goed in het scheppen van orde in andermans chaos. Ik maak ingewikkelde dingen graag simpel. 


Wat is typisch Sabiene?

- Ik ben een nuchtere Drent, maar het kenmerk ‘turf, jenever en achterdocht’ slaat niet op mij. Ik vertrouw op het beste in mensen, ben open minded en wars van vooroordelen.

- Ik hou van humor; dat maakt ons leven (en ons denken) zoveel lichter.

- Ik geniet van uitjes en vakanties met mijn gezin of gewoon lekker op de bank. Die vakanties breng ik het liefst steeds ergens anders door, graag in landen met een overweldigende natuur.

- Ik heb een paar goede vriendinnen die ik al jaren ken. We wandelen of winkelen samen, of gaan lekker ergens eten. Sinds een aantal jaren veganistisch, en dat bevalt me supergoed.

- Ik hou van lezen om mezelf verder te ontwikkelen. Meestal in een aantal boeken tegelijkertijd en er ligt altijd een stapel ongelezen op me te wachten.

- Je vindt me een aantal keren per week in de sportschool bij yoga, zumba, body balance, pilates of druk in de weer met gewichten. Ook voor wandelen en tuinieren maak ik tijd vrij.

- Graag wil ik nog eens leren potten bakken, schilderen en een boek schrijven.

- Ik ben een positieve en creatieve denker. Voor ieder probleem is een oplossing!

Mijn opleidingen

Yager Therapeut® | Hypnoworld
Internationaal Register Hypnotherapeut | Hypnoworld
CSR®-methode (Chronische Stress Reversal) | CSR®-Centrum
ACT-basisopleiding | Gijs Jansen
Reiki-master | Tineke van Urk
Ademcoach Methode Beter ademen® | Marleen van den Hout
Post-HBO Basis- en Vervolgopleiding Mindfulnesstrainer | Seetrue (cat. 1 lid VMBN en lid Mindfulness Register)
HSP-Coach | Esther Bergsma
WO Communicatiekunde | Rijksuniversiteit Groningen