Telefoon:06-30 34 14 10
Rommel in je bovenkamer

Hou jij ook zo van een opgeruimd huis? Ik wel, toch is het regelmatig een rommeltje. En dat is oké. Vroeger werd ik er superchagrijnig van als het huis weer eens ontploft leek. Zeker als er ook nog bezoek zou komen. Hellup!

Stemverheffing
Ik trommelde dan iedereen bij elkaar en in no time gingen we met een vliegende vaart door het huis heen. Want het was natuurlijk niet alleen mijn rommel, maar net zo goed die van mijn man en kinderen. Soms moest ik dan nog even mijn stem verheffen om te laten weten dat het nu echt menens was, maar dan was het eigenlijk ook allemaal zo gepiept. En dan kon ik echt super genieten van mijn nette huis. Ik voelde me weer rustig en ontspannen, was weer blij met alle gezellige hoekjes en hoopte heel stiekem (en vooral tevergeefs) dat alles voor altijd zo zou blijven.

Opruimwoede
Soms heb ik het nog weleens zomaar op mijn heupen. Gisterochtend bijvoorbeeld. Ik was voor een zaterdag wel heel vroeg wakker en besloot er maar uit te gaan. Opeens kreeg ik het: opruimwoede. Ik bracht een paar lege potjes naar de garage en kon bijna niet het pad naar de stellingkast met de krat met lege potjes vinden. Hoogste tijd dus! En als een razende roeland stonden alle vuilniszakken en dozen voor de kringloop die mijn weg versperden achterin de auto. En dat al voor 8 uur! Nu is er weer ruimte om de tuinmeubels op te slaan voor de winter. Heerlijk! Meteen ook maar de keuken en de woonkamer gepoetst. Je moet tenslotte het ijzer smeden als het heet is 😉.

Mijn geheim voor een opgeruimde bovenkamer

Een opgeruimde bovenkamer
Inmiddels weet ik dat een opgeruimde bovenkamer (die van mezelf) niet perse samen hoeft te gaan met een grote opruim- en schoonmaakwoede. Nog steeds is het wel eens rommelig, maar ik stoor me er niet meer zo aan. Mijn eigen hoofd is opgeruimd en dat is het meest belangrijke. We leven in ons huis en het hoeft niet altijd perfect spik en span te zijn. Dat betekent niet dat ik er niet van geniet als alles schoon en netjes is. Heerlijk vind ik dat. Maar het is geen voorwaarde meer om me lekker ontspannen te voelen en een leeg hoofd te ervaren. Dat is het verschil.

Het geheim
Die opgeruimde bovenkamer heb ik vooral gekregen door mindful (= met aandacht) te leven. Je kunt vandaag de dingen die je doet eens echt met aandacht doen. Bijvoorbeeld lekker wandelen buiten en voelen hoe je voeten de grond raken bij iedere stap. Als je aandacht bij je voeten is, dan is je hoofd leeg. Probeer maar eens. Schiet je toch weer terug in je hoofd, dan blijf je even staan totdat je aandacht er weer bij is en dan loop je verder. Maar je kunt natuurlijk ook met aandacht eten of je tanden poetsen. Of misschien die wasmand nog even wegvouwen. Het gaat om de aandacht en niet om wat je precies doet. En hoe vaker je de dingen met aandacht doet, hoe opgeruimder je hoofd wordt.

  • Assen / online
  • alles over HSP

Tijdens dit persoonlijke gesprek vertel ik aan de hand van de door jou ingevulde HSP/HSS-test alles wat er te weten valt over hoogsensitiviteit (HSP) of de hoogsensitieve high sensation seeker (HSP/HSS). Uiteraard op basis van de laatste wetenschappelijke kennis. Er is volop gelegenheid om jouw vragen te stellen en ik geef je graag persoonlijk advies en veel tips. Met deze HSP-analyse leer je jezelf beter kennen en accepteren. Alleen dat al geeft minder stress.

  • online
  • officiële test

Je bent al langere tijd oververmoeid, voelt je gespannen en prikkelbaar. Misschien voel jij je ook angstig en somber, en vergeet je soms dingen of maak je opeens fouten. Via deze test weet je precies hoe serieus jouw stress- en vermoeidheidsklachten zijn. De uitkomsten zijn betrouwbaar.

  • Assen / online
  • 10 maanden

Je hebt een vol leven. Eigenlijk kun je niet meer en toch blijf je maar doorgaan. Je hoofd is vol, je lichaam voelt gespannen en je bent al tijden oververmoeid. Je hebt geen energie meer voor de leuke dingen van het leven, je hebt vaak een kort lontje of barst om het minste of geringste in tranen uit. Je put jezelf steeds verder uit en herkent jezelf soms niet meer. Dit programma brengt rust in je hoofd en lijf en geeft je weer energie om te doen wat je het liefste doet.

  • online
  • officiële test

Twijfel je nog of je hoogsensitief (HSP) bent of een hoogsensitieve High Sensation Seeker (HSP/HSS)? Doe de gratis test en ontdek welke eigenschappen je van jezelf herkent in beide typen.

  • Assen / online
  • CSR®-methode

Zit je niet lekker in je vel, ben je al langere tijd oververmoeid en heb je weinig energie voor leuke dingen? Ben je snel geïrriteerd of emotioneel en herken je jezelf soms niet meer? Mogelijk heb je dan al langere tijd stressklachten, ben je overspannen of burn-out. In een persoonlijke Stress-analyse bespreken we jouw scores op de CSR®-vragenlijst stressklachten en kijken we samen hoe het precies staat met jouw stressklachten, vermoeidheid en cognitieve functies. Je krijgt na afloop een samenvatting van de resultaten, tips en adviezen.