Telefoon:06-30 34 14 10
Ik kon geen aardappel meer schillen

Als kind wilde ik arts worden in een derdewereldland. Ik groeide op in de jaren ’70 en ’80 en de televisiebeelden van arme, zieke kinderen met opgezwollen hongerbuikjes staan nog altijd op mijn netvlies gebrand. Ik wilde ze helpen en het verschil maken in de wereld.

Helaas was ik geen ster in de bètavakken, waardoor die droom in duigen viel. Arts zou ik niet worden. Ik bleek veel beter in talen. Nog even dacht ik aan sociaal pedagogische hulpverlening, maar mijn omgeving vond een Hbo-opleiding zonde, ‘want ik kon zo goed leren en naar de universiteit’. En zo begon ik in 1992 aan de universiteit van Groningen met Russische Taal- en Letterkunde en studeerde af in de Communicatiekunde. Met dat diploma op zak heb ik ruim 20 jaar als communicatieadviseur gewerkt in het bedrijfsleven en de zorg. En nee, een Russisch kinderboek lezen lukt me, maar het nieuws volgen in het Russisch is helaas te hoog gegrepen – om je een beeld te geven van het niveau waarop mijn Russisch is blijven steken.

Maar in de moeilijkste periode van mijn leven raakte ik burn-out. En dat leidde er uiteindelijk toe dat ik ontdekte wat blijkbaar zoiets als ‘mijn missie’ is. Het verlies van mijn ouders, de hectiek van mijn jonge gezin én een drukke, verantwoordelijke baan waren te veel tegelijkertijd. En opgeven, ho maar! Ik drukte alle emoties die ik voelde weg en ging zelf in een hogere versnelling. Ik leefde op adrenaline en ontspannen kon ik niet meer. Dat ging natuurlijk mis, want mijn lichaam begon steeds vaker te haperen. Ik kon letterlijk geen aardappel meer schillen en moest me uiteindelijk wel ziek melden met een burn-out. Toen tot grote frustratie van mezelf, maar wat ben ik er achteraf dankbaar voor!

Ik kon geen aardappel meer schillen en moest me uiteindelijk wel ziek melden met een burn-out.

Die zware tijd en een aantal moeilijke gebeurtenissen die daar nog op volgden, zorgden ervoor dat ik eindelijk eens naar mezélf ging luisteren. Ik ontdekte dat ik veel te veel bezig was met het zorgen voor anderen en totaal aan mezelf voorbij liep. Wie was ik eigenlijk en wat wilde ik met mijn leven? Ik ontdekte hoogsensitief te zijn. Oh, daarom kan ik me zo goed inleven in anderen, ben ik gevoelig voor sfeer en de verwachtingen van anderen. Daarom heb ik zo’n groot verantwoordelijkheidsgevoel en ga ik graag voor het beste voor resultaat. Fijne eigenschappen die me nu als coach en zelfstandig ondernemer goed van pas komen, maar die ook tegen me kunnen werken als ik er teveel in doorsla. Ik begon steeds meer te voelen en te accepteren wie ik werkelijk ben.

Ik besloot mijn gevoel te volgen en investeerde de afgelopen jaren in de ontwikkeling van mezelf en deed opleidingen waar ik blij van werd en waar ik anderen mee zou kunnen helpen. In 2016 besloot ik mijn hart te volgen en startte ik mijn eigen praktijk als antistresscoach voor HSP. Ik begeleid hoogsensitieve mensen die doodmoe zijn bij hun herstel, zodat ze weer energie hebben om te doen wat ze het liefste doen met hun leven. En daarmee kan ik dan tóch voor veel mensen het verschil maken in een moeilijke periode van hun leven, al wordt die niet veroorzaakt door fysieke honger.

Ben jij ook zo moe en kun je niet echt meer genieten van je leven? Misschien herken je jezelf niet meer en heb je het gevoel gek te worden? Wacht dan niet langer, maar neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek zodat ook jij je roer om kunt gooien.

  • Assen / online
  • vrijblijvend

Ben je bereid aan jezelf te werken en wil je graag kennismaken? Van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek. Dat kan online of in mijn praktijk in Assen. We plannen dan samen op korte termijn een geschikt moment in. Voel je welkom!

  • online
  • officiële test

Twijfel je of je hoogsensitief (HSP) bent of een hoogsensitieve High Sensation Seeker (HSP/HSS)? Doe de gratis test en ontdek welke eigenschappen je van jezelf herkent in beide typen.

  • online
  • officiële test

Al langere tijd oververmoeid, gespannen en prikkelbaar? Misschien voel jij je ook angstig en somber, vergeet je soms dingen of maak je opeens fouten. Via deze officiële Stress-check zie je hoe serieus jouw stressklachten zijn. Betrouwbaar resultaat.